onsdag 10. desember 2014

Sjokoladefudge

Her kommer en egenkomponert oppskrift på sjokoladefudge. Deilige søtsaker med god konsistens også etter oppbevaring.

 650 g sukker
100 g meierismør
 2 ss mørk sirup
1 1/2 dl kondensert melk (søt)
 1 1/2 dl kremfløte
 1 ss mørk honning
 100 g mørk sjokolade

 Bland alt utenom sjokoladen i en gryte med tykk bunn. Dette kokes sakte opp.Mens du holder et lite øye med dette skal en liten langpanne kles med bakepapir. Finn frem kjøkkenmaskin med visp, sånn at alt er klart. Så skal varmen opp på full guffe og nå må det røres absolutt hele tiden. Massen får etterhvert en gyllen farge og konsistensen blir tykkere. Når temperaturen er 120 grader tas kasserollen av varmen og massen has i bollen til kjøkkenmaskinen. Kjør det hele på laveste nivå ca ett minutt. Nå skal sjokoladen tilsettes og det hele piskes på middels nivå til all sjokoladen er rørt inn og massen har en jevn og tykk konsistens. Nå må det jobbes fort fordi massen stivner fort. Hell fudgen i formen og stryk en stekespade over slik at overflaten blir slett, etter ca 1 minutt strøs saltflak over. Avkjøles litt på benken før den settes i kjøleskap, gjerne natten over. Skjær fudgen i passe stykker og ha over på glass. Må oppbevares i kjøleskap og kan fint stå et par uker dersom de oppbevares tett.
(kondensert melk må være søt og tykk, det nytter ikke med vikingmelk)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar